Welkom op de website van het Kenniscentrum Schoolwide Positive Behavior Support. Voor meer informatie over de visie en werkwijze van het Kenniscentrum klikt u hier

 

SWPBS is gericht op het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. Dit begint bij het gezamenlijk formuleren van de waarden die de school belangrijk vindt. Vervolgens benoemt het schoolteam het gedrag dat past bij deze waarden en leert het de kinderen actief aan. Adequaat gedrag wordt hierna systematisch positief bekrachtigd. Hiermee wordt een veilig en positief schoolklimaat gecreëerd, waarin elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs.

School, ouders en jeugdzorg werken onder begeleiding van een coach actief samen in dit proces. Klik hier voor het overzicht van SWPBS scholenVoor een overzicht van gecertificeerde SWPBS coaches klikt u hier, voor een overzicht van gecertificeerde SWPBS scholen klikt u hier. Wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten en Noorwegen heeft aangetoond dat SWPBS positieve effecten heeft op de leerprestaties en het welbevinden van kinderen en leerkrachten (lees meer..).

 

NIEUWS 

  • Wilt u zich als PBS-school certificeren? Klik dan hier voor de informatie over de Landelijke certificering voor SWPBS scholen.

SWPBS opleidingen

Voor alle SWPBS opleidingen en trainingen klikt u hier of mailt u uw vraag aan: info@swpbs.nl

Klik hier voor het accreditatie overzicht.

SWPBS erkend als goed onderbouwd

De erkenningscommissie van de databank effectieve jeugdinterventies heeft laten weten dat SWPBS is erkend als goed onderbouwd. Concreet betekent dit dat SWPBS, zoals beschreven vanuit het landelijke Kenniscentrum SWPBS Nederland, zal worden opgenomen in:
• De databank effectieve jeugdinterventies van het NJI (www.NJI.nl)
• De database van het loket gezondleven van het Centrum Gezond Leven (www.loketgezondleven.nl)