






Met beloningen naar goed gedrag
Interview met Annemiek Golly. De grondlegster van SWPBS. (Lisette Blankestijn, Kader Primair, nummer 2, oktober 2011)
321,23 KB
Brede aanpak gedrag verhoogt prestaties
Artikel over het stimuleren van gewenst gedrag bij leerlingen. (Trees Das en Nico Schouws, Van twaalf tot achttien, januari 2011)
812,96 KB
Omgaan met gedragsproblemen in het onderwijs: SWPBS (deel 1)
Deel 1 van een artikel over SWPBS voor de preventie en aanpak van gedragsproblemen binnen onderwijs en zorg. (Door Sui Lin Goei, Monique Nelen, Margreet van Oudsheusden, Erica de Bruïne, Dewi Piscaer, Charissa Roozeboom, Bob Schoorel en Reinder Blok, Remediaal 1, 2010/2011)
290,90 KB
Omgaan met gedragsproblemen in het onderwijs: SWPBS (deel 2)
Deel 2 van het artikel over SWPBS voor de preventie en aanpak van gedragsproblemen binnen onderwijs en zorg. (Door Sui Lin Goei, Monique Nelen, Margreet van Oudheusden, Erica de Bruïne, Dewi Piscaer, Charissa Roozeboom, Bob Schoorel en Reinder Blok, Remediaal 2, 2010/2011)
779,98 KB
Een passend onderwijsaanbod voor leerlingen met gedragsproblemen: SWPBS
Artikel over de wet op passend onderwijs die scholen verplicht om ook aan leerlingen met een handicap of gedragsproblemen, een passend onderwijsarrangement aan te bieden. (Monique Baard, Beter Begeleiden, april 2011)
301,92 KB
Positive Behavior Support: positief benaderen van kinderen
Leerkrachten en ontwikkelaars vertellen over hun ervaringen met SWPBS in de praktijk (Irene Hemels, Balans september 2010).
1,45 MB
Literatuurstudie over ouderbetrokkenheid in internationaal perspectief
De meerwaarde van ouderbetrokkenheid bij het onderwijs in internationaal perspectief. Door Frederik Smit, Roderick Sluiter en Geert Driessen (Radboud Univeristeit Nijmegen, oktober 2006)
401,09 KB
Eindrapportage literatuurstudie onderwijsraad
Literatuurstudie Onderwijsraad “Omgang met zorgleerlingen met gedragsproblemen”. Door Sui Lin Goei en Ria Kleinen (Christelijke Hogeschool Windesheim, december 2009)
992,45 KB
Gericht omgaan met agressie in school
Het begrip ‘agressie’ wordt veel gebruikt in het onderwijs. Over het algemeen doelt men dan op de fysieke vorm van agressie; slaan, schoppen, bijten. Door deze eendimensionale kijk op agressie krijgt de leerling die agressie vertoont niet altijd een op de problemen toegesneden aanpak.
(Kees van Overveld, Seminarium voor
Orthopedagogiek Hogeschool Utrecht, oktober 2011)
483,87 KB








